کلینیک تخصصی حکیم

  • Info@hakimclinic.org
  • 02122238999 و 02188946643

دیابت و سلامتی: چرا باید به طور مرتب به پا پزشک مراجعه کنید

متاسفانه در هر ۲۰ ثانیه یک نفر پای خود را به دلیل بیماری دیابت از دست می دهد. بیماری دیابت فرد مبتلا به مراتب را بیش از سایرین در معرض مشکلات و بیماری های پا قرار می دهد. این مشکلات غالباً به دلیل آسیب های وارد آمده بر رشته های عصبی یا اختلالات عصبی در پا و انگشتان پا روی می دهد.

در صورت آسیب دیدن اعصاب موجود در پا، با گذشت زمان شما دیگر متوجه درد در پاهای خود نمی شوید. درد یکی از ابتدایی ترین زبان های مورد استفاده بدن انسان است. بدن به واسطه علائم دردناک شما را از وجود یک مشکل در یک اندام خاص آگاه می کند. اما زمانی که اعصاب یک عضو دچار آسیب دیدگی شوند دیگر این علائم مشاهده نمی شوند. در این شرایط یک آسیب دیدگی جزئی یا یک بریدگی ساده در پا یا انگشتان پا برای مدت های طولانی از دید فرد پنهان می ماند.

به همین دلیل، این جراحت های کوچک و سطحی به مرور منجر به بروز مشکلات بزرگتر و حاد تری در فرد می شوند. در این زمان است که پزشک پا به یاری فرد می آید. این پزشکان به صورت تخصصی به درمان مشکلات پا می پردازند و بهترین راهنمایی ها را در خصوص نگهداری و مراقبت از پاها در اختیار فرد قرار می دهند.

سوالات رایج پروتز پس از آمپوتاسیون

پا پزشک چگونه به یاری افراد دیابتی می آید؟

این پزشکان یکی از مهمترین اعضای تیم مراقبت های دیابتی فرد مبتلا به دیابت هستند. پا پزشکان به منظور یافتن اعصاب آسیب دیده در پا به خوبی تعلیم دیده اند. این پزشکان می توانند منطقه آسیب دیده در رشته های عصبی پا را به درستی شناسایی کنند. از این گذشته، پا پزشک با شناسایی و تشخیص علت بروز مشکلات موجود در پاهای فرد مبتلا به بیماری دیابت، درمان ها و راهنمایی های لازم را برای او در نظر می گیرد.

علاوه بر این پا پزشک اقدامات ضروری برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی را در اختیار افراد مبتلا به دیابت قرار می دهند. بیماری دیابت مشکلات متعددی را برای سلامتی پاهای فرد به همراه دارد. پا پزشکان می توانند  مشکل به وجود آمده را در پای فرد مبتلا به بیماری دیابت را از میان دامنه وسیع مشکلات ناشی از دیابت شناسایی کنند.

چه خطراتی پاهای فرد مبتلا به دیابت را تهدید می کند؟

در صورتی که مبتلا به بیماری دیابت هستید، مشکلات متعددی سلامت پاهای شما را تهدید می کند. در ادامه به برخی از این مشکلات اشاره می کنیم.

·   آسیب به رشته ها عصبی پا

بیماری دیابت در بسیاری از موارد منجر به بروز آسیب هایی در رشته های عصبی موجود در پای فرد مبتلا به بیماری دیابت می شود. این آسیب می تواند درد و بی حسی را در پاهای فرد به همراه داشته باشد. این آسیب در نهایت موجب بروز مشکلات به مراتب جدی تری نیز می شود. به عنوان مثال ممکن است فرد مبتلا به بیماری دیابت به تدریج دیگر قادر به حس کردن انگشتان پای خود نباشد. در چنین مواردی جراحت هایی از قبیل یک بریدگی کوچک به سادگی از چشم فرد مبتلا به دیابت دور می ماند. چرا که این فرد قادر به تشخیص احساس درد ناشی از این بریدگی نیست.

·  زخم های دیابتی در پاهای فرد مبتلا به دیابت

بروز زخم در پاهای فرد مبتلا به دیابت می تواند در پاها یا انگشتان پاهای فرد مبتلا به دیابت مشاهده شود. این بافت ها در واقع، یک افت شدید را ساختار بافت پا به وجود  آورده و موجب بروز زخم سر بازی در پای فرد می شوند. این زخم ها با گذشت زمان به تدریج بزرگ و بزرگ تر می شوند. چنین زخم هایی به شدت در معرض عفونت قرار دارند. درمان این گونه زخم ها پروسه مدت زیادی به طول می انجامد. از این گذشته هزینه چنین درمان هایی نیز بسیار قابل توجه است. در صورتی که این زخم ها به درستی درمان نشوند، منجر به قطع عضو فرد مبتلا به بیماری دیابتی می شوند.

·  تغییر شکل استخوان پا (Charcot Foot  )

در صورتی که به اعصاب پا آسیب. وارد شود، به مرور منجر به ضعیف شدن استخوان های پای فرد مبتلا به بیماری دیابت می شود. در این صورت، استخوان های کف پای بیمار بر اثر راه رفتن دچار شکستگی شده و ساختار طبیعی فرد به کلی متحول می شود.

·   قطع عضو

زمانی که فرد مبتلا به دیابت دچار زخم باز در ناحیه پاهای خود می شود، وضعیت پیچیده ای برای پاهای او به وجود می آید. در برخی از موارد درمان این زخم ها کار چندان ساده ای نخواهد بود. در بسیاری از موارد نیز درمان این زخم ها به هیچ عنوان میسر نیست، به همین دلیل در این موارد پزشک اقدام به قطع عضو آسیب دیده می کند.

مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم تنها برخی از مشکلات متداولی است که در افراد مبتلا به بیماری دیابتی مشاهده شده است. پا پزشک با بررسی مشکلات به وجود آمده در پای فرد، خطرات احتمالی که سلامت پاهای فرد را به خطر انداخته است، شناسایی می کند. علاوه بر این راهنمایی های لازم در خصوص مراقبت و نحوه درمان این مشکلات را نیز در اختیار فرد مبتلا به بیماری دیابت قرار می دهد.

چه مسائلی را باید با پا پزشک خود در میان بگذارم؟

هنگامی که زمان ملاقات با پا پزشک خود را تعیین می کنید، باید تمام سوالات و مشکلات خود را به دقت روی یک کاغذ بنویسید تا هیچ سوالی را از قلم نیندازید. تمام سوابق پزشکی خود را آماده کنید. فهرستی از سوالات و نکاتی که باید از پا پزشک خود جویا شوید، تهیه کنید. در ادامه به برخی از مواردی که باید با پا پزشک خود در میان بگذارید، اشاره می کنیم.

۱.  بیماری های عصبی

در صورتی که علائم ناشی از بیماری های عصبی را در خود مشاهده کرده اید، باید این علائم را با پا پزشک خود در میان بگذارید. به این ترتیب پا پزشک آزمایشاتی را برای شما در نظر می گیرد. نتایج این آزمایشات وجود آسیب در رشته های عصبی پای شما را مشخص می کنند. پا پزشک در صورت تشخیص آسیب در شبکه عصبی پاهای فرد، اقدامات لازم جهت جلوگیری از وخامت این آسیب دیدگی ها را در اختیار فرد قرار می دهد. 

۲.  آزمایش مواد غذایی مصرفی

پا پزشک می تواند آزمایشات ساده ای را جهت تعیین سلامت موادغذایی مصرفی شما در اختیار شما قرار دهد.

۳.  زیر نظر گرفتن دمای بدن

زیر نظر گرفتن دمای بدن یکی از فاکتورهایی است که از ایجاد زخم های پا و قطع عضو افراد مبتلا به دیابت جلوگیری می کند. این فاکتور تا ۸۷ درصد می تواند از بروز چنین اتفاقاتی اجتناب کند. این کار نه تنها از بروز مشکلات جدی در پاهای شما جلوگیری می کند، بلکه این عمل شما را از بروز اتفاقات  احتمالی در پا ها آگاه می کند.

۴.  حفظ سلامتی پا ها

با پا پزشک خود مشورت کنید تا برخی از اقدامات مراقبتی را به شما بیاموزد. این اقدامات می تواند دراز مدت از بروز خطرات بزرگتر در پاهای شما جلوگیری کند. اقدامات ساده و روتین از غافلگیر شدن فرد جلوگیری می کند. در این صورت ایجاد زخم یا بریدگی در پاها یا انگشتان خود، به سرعت متوجه این مشکلات می شوید. به این ترتیب در اسرع وقت جهت درمان و جلوگیری از وخامت مشکلات وارد عمل می شوید. چنین امری شما را از خطر قطع عضو و بروز زخم های باز دیابت نجات می دهد.

 Source: www.siren.care

 

دیدگاه خود را بنویسید

09022238998
021-22238999
x