کلینیک تخصصی حکیم

  • Info@hakimclinic.org
  • 02122238999 و 02188946643

6 مشکلی که باعث پا درد می شود

پاها که مهم ترین نقش را در عملکرد راه رفتن دارند. این ساختار پیچیده ای است که از استخوان ها، مفاصل، رباط ها و بافت های نرم تشکیل شده است. بنابراین، یک مشکل بزرگ یا کوچک که ممکن است در هر یک از این ساختارها ایجاد شود، می تواند باعث درد پا شود. بسیاری از مشکلات از آسیب یا عفونت گرفته تا مشکلات ساختاری می تواند باعث درد پا شود.

درد پا که راه رفتن و ایستادن را دشوار می کند و بنابراین می تواند زندگی روزمره را به طور جدی تحت تأثیر قرار دهد، در واقع یک مشکل رایج است که باید نگران آن بود. طبق مطالعه ای که توسط انجمن پزشکی پا آمریکا در سال 2014 انجام شد. 77 درصد افراد درد شدید پا را تجربه می کنند. استفاده از کفش های نامناسب، دیابت و افزایش سن از جمله عوامل خطر برای بروز مشکلات پا هستند.  برای تسکین درد ابتدا باید منبع درد را بشناسید. همه دردهای پا ممکن است همیشه جدی نباشند، اما نباید آن را نادیده گرفت.

6 مشکلی که باعث پا درد می شود
6 مشکلی که باعث پا درد می شود

یکی از رایج ترین مشکلات پا هالوکس والگوس:

این مشکل که به عنوان انحراف جانبی انگشت شست پا (هالوکس) تعریف می شود، یکی از شایع ترین بیماری های پا است. کفش های تنگ و چسبان عامل مهمی در پیدایش آن است. این مشکل به دلیل استفاده گسترده از کفش های باریک بیشتر در خانم ها دیده می شود. پوشیدن ساعت‌های طولانی یک کفش در طول روز، کیفیت پایین کفش، کمبود هوا و کفش انتخابی کاملاً متناسب با شکل پا نیست.

از جمله علائم هالوکس والگوس؛ برآمدگی قابل مشاهده در کنار پا، حساسیت در انگشت شست پا یا اطراف آن، پینه روی استخوان زیر انگشت شست پا، مشکل در حرکت انگشت شست پا، درد در انگشت شست پا هنگام راه رفتن است.

اگرچه انحراف انگشت شست پا در درجه اول به جانب است، اما نوک انگشت شست پا و ناخن نیز در مراحل بعدی در صفحه قدامی به جانب می چرخند. در نقرس قرمزی و تورم در مفصل شست پا دیده می شود. بیمار شب ها با درد شدید از خواب بیدار می شود. در چنین مواردی باید به نقرس توجه کرد نه هالوکس والگوس.

انگشتان کج در کسانی که انگشت دوم بلندی دارند شایع تر است:

هنگامی که هالوکس والگوس روی انگشت شست پا دیده می شود، انگشت دوم در کنار آن قرار دارد و اگر به بالای انگشت شست پا برود، وضعیتی که به عنوان انگشت کج تعریف می شود رخ می دهد. کج شدن انگشت به خصوص در افرادی که انگشت دوم بلندی دارند بیشتر دیده می شود. برای رفع این مشکل باید تاندون انگشت دوم در حین اصلاح شست اصلاح شود.

صافی کف پا می تواند بعد از 30 سالگی نیز رخ دهد:

صافی کف پا می تواند علت درد پا باشد. صافی کف پا نوعی تغییر شکل پا است که با ناپدید شدن قوس بلند داخلی پا که معمولاً باید باشد مشخص می ‌شود. این مشکل به دلیل مادرزادی می تواند دیرتر ایجاد شود. با بیان اینکه بزرگسالانی که تا سنین بزرگسالی دارای پای طبیعی هستند، صافی کف پا بعد از 30 و 40 سالگی ایجاد می شود. از جمله دلایل اصلی این امر؛ بیماری های روماتولوژیک، مشکلات عصبی، نقص حسی ناشی از دیابت کنترل نشده ممکن است باشد. علاوه بر این، درد کوتاه مدت و حتی پوکی استخوان ممکن است رخ دهد و همچنین استفاده بیش از حد از پا مانند وزن زیاد، انتخاب نامناسب کفش، ورزش های سنگین، بدون هیچ گونه بیماری زمینه ای نیز ممکن است منجر به صافی کف پا شود. رویکردهای درمانی متفاوتی با توجه به تعیین مشکل اساسی و اندازه مشکل اعمال می شود.

6 مشکلی که باعث پا درد می شود
6 مشکلی که باعث پا درد می شود

پینه ها همچنین می توانند باعث درد شوند:

پینه روی پا و پاشنه پا نیز می تواند باعث درد پا شود. به همین دلیل، پوشیدن کفش‌هایی که پاها را فشار نمی ‌دهد بسیار مهم است. کفش هایی که پا در آن ها راحت باشند، زیره ضربه گیر، نرم و کمی بالاتر از قسمت جلوی پاشنه پا باشند، مناسب ترین کفش برای استفاده هستند. نباید فراموش کرد که راحت بودن به اندازه زیبا و آراسته به نظر رسیدن اهمیت دارد.

زگیل، ابتدا به صورت یک اسکار دایره‌ای با حفره‌ای در وسط روی پوست ظاهر می‌ شود. با گذشت زمان زگیل های کف پا زرد و پوسته پوسته می شوند. هنگامی که چنین تشکیلاتی دیده می شود، ابتدا باید با یک متخصص مشورت شود.

خار پاشنه همچنین می تواند نشان دهنده یک مشکل اساسی متفاوت باشد:

خار پاشنه، که به عنوان برجستگی های کوچک استخوانی تعریف می شود که بعداً در استخوان پاشنه ایجاد می شود، ممکن است به دلیل یک مشکل سلامتی زمینه ای ایجاد شود یا ممکن است به طور مستقل ایجاد شود. در بروز مشکل، فشار طولانی مدت بر روی عضلات و رباط ها موثر است و همچنین وزن بیش از حد و پوشیدن کفش های نامناسب یا فرسوده، می تواند سبب ایجاد خار پاشنه شود.

این برجستگی های خاردار می توانند در جلوی پاشنه، درست زیر قوس پا یا پشت پاشنه ایجاد شوند. ظاهر خاردار پشت پاشنه پا اغلب با مشکلات تاندون آشیل همراه است. در این بیماری که به تاندونیت آشیل معروف است، اعمال فشار به جلوی پا باعث افزایش حساسیت و درد پاشنه پا می شود. بیماران این را به ویژه هنگام بالا و پایین رفتن از پله ها یا خم شدن روی زمین احساس می کنند. برای درمان این مشکل از روش های مختلفی مانند کمپرس سرد و درمان دارویی استفاده می شود.

درد بعد از ورزش نشان دهنده مشکلات گردش خون است:

نمی توان این درد را با دردهای دیگر اشتباه گرفت. زیرا بارزترین ویژگی آن این است که پس از تلاش خاصی رخ می دهد و فرد را قادر به راه رفتن نمی کند. بیمار این وضعیت را اینگونه توصیف می کند: “من می توانم تا 500 متر راه بروم، سپس به دلیل درد باید بایستم”. بیماران مبتلا به این شکایات باید بدون اتلاف وقت به متخصص مراجعه کنند.

دیدگاه خود را بنویسید

09022238998
021-22238999
x