اگر شما جزء کسانی هستید که از دردهای عضلانی در نواحی مختلف بدن رنج می برید، احتمالا فکر انجام تست های تشخیص سلامت عضله و عصب برای کشف علت این درد ها را در سر دارید. همچنین ممکن است اطلاعاتی در این زمینه نداشته باشید پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید، تا به پاسخ تمام سوالات نوار عصب و عضله ای که در ذهن خود دارید برسید.
سوالات نوار عصب و عضله
سوالاتی که قرار است به آن ها پاسخ دهیم به شرح زیر است:
- نوار عصب و عضله برای چیست؟
- گرفتن تست نوار عصب و عضله چقدر طول می کشد؟
- آیا بعد از تست می توان رانندگی کرد؟
- تست نوار عصب و عضله چگونه انجام می شود؟
- هزینه انجام تست عصب و عضله چقدر است؟
- چطور برای تست نوار عصب و عضله باید آماده شد؟
- اثرات منفی و عوارض این تست چیست؟
این ها تعدای از سوالات مربوط به تست عصب و عضله است که قصد پاسخ دادن به آن ها را داریم.
نوار عصب و عضله برای چیست؟
نوار عضله یا همان الکترومیوگرافی به تست تشخیص سلامت عضلات و نوار عصب به تست تشخیص سلامت سلول های عصبی گفته می شود؛ این تست ها برای تشخیص اختلال عضلات و سلول های عصبی است. اگر فردی دارای درد های شدید عضلانی و یا بی حسی در نواحی مختلف بدن باشد، پزشک مربوطه اقدام به گرفتن این تست ها می کند تا علت درد را پیدا کند و درمان مناسب آن را به کار بگیرد.
متخصص ارتوپد برای فردی که علائمی مانند بی حسی و گزگز، ضعف عضلات، فقدان کنترل حرکتی، درد مداوم در اندام ها و… که از علائم اختلالات عضلانی یا عصبی هستند را داشته باشد، گرفتن تست نوار عضله و عصب را تجویز می کند.
گرفتن تست نوار عصب و عضله چقدر طول می کشد؟
پاسخ به این سوال بستگی به شرایط بیمار دارد و به طور دقیق نمی توان زمان آن را بیان کرد. شرایط بیمار مانند میزان درگیری عضلات و میزان درگیری عصب ها تعیین می کند که انجام این تست چقدر زمان نیاز دارد.
طبیعتا هر چقدر که تعداد عضلات و عصب های درگیر بیمار بیشتر باشد، زمان انجام این تست هم افزایش می یابد. امابه طور تقریبی انجام این تست حدودا بین یک ربع تا یک ساعت متغیر است.
آیا بعد از تست نوار عصب و عضله می توان رانندگی کرد؟
بعد از انجام این تست شما باید زمان کوتاهی در بیمارستان بمانید. دکتر یا پرستار برای شما کمپرس گرم در ناحیه انجام تست قرار می دهد تا درد یا سوزشی که ممکن است داشته باشید بهبود یابد.
به علت دریافت داروی آرام بخش شما ممکن است به مدت یک شبانه روز احساس خواب آلودگی داشته باشید، پس توصیه می شود بعد از انجام این تست رانندگی نکنید و از همراه خود خواهش کنید برای بازگشت به منزل به شما کمک کند.
تست نوار عصب و عضله چگونه انجام می شود؟
الکترومیوگرافی یا همان تست سلامت عضلات توسط متخصص مغز و اعصاب اینطور انجام می شود که پزشک یا دستیار او تعدادی سوزن استریل شده را به بافت عضله ناحیه مورد نظر وارد می کند.
این سوزن ها فعالیت الکتریکی عضله را در حالت انقباض و حالت استراحت نشان می دهد. اطلاعات این الکترودهای سوزنی توسط دستگاه های مربوطه به صورت خط های موج دار نمایش داده می شود، سپس پزشک این سوزن ها را جدا می کند.
تست سلامت عصب هم که می توان همزمان با تست عضله انجام داد، به این صورت است که بیمار به حالت نشسته یا دراز کش قرار می گیرد و پزشک الکترودهای ضبط کننده را بالای عصب یا اعصاب و روی سطح پوست قرار می دهد. وظیفه این الکترود ها ایجاد شوک های الکتریکی در ولتاژ کم است که باعث فعالیت عصب شده و موجب انتقال پاسخ الکترودها به مانیتور می شود.
هزینه انجام تست عصب و عضله چقدر است؟
این سوال هم از آن دسته سوالاتی است که پاسخش بسته به شرایط بیمار می تواند متفاوت باشد. شرایطی که بیمار دارد میزان هزینه این تست را تعیین می کند. زیرا ممکن است از فردی به فرد دیگر شرایط تغییر کند و طبیعتا هزینه انجام این تست هم تغییر خواهد کرد.
چطور برای تست نوار عصب و عضله باید آماده شد؟
نکات آمادگی قبل از انجام تست به شرح زیر است:
- بیمار باید قبل از انجام تست حتما استحمام کند تا چربی اضافی روی سطح پوست نمانده باشد.
- حین انجام تست هیچگونه وسایل فلزی از قبیل طلا و جواهرات، عینک و ساعت نباید همراه بیمار باشد.
- بیمار باید لباسی گشاد که راحت باشد به تن کند.
- از مصرف مواد بهداشتی روغنی مانند لوسیون های بدن از چند روز قبل از عمل باید خودداری کند.
- همچنین پزشک باید عدم مصرف داروهای خاص مانند داروهای رقیق کننده خون را قبل از انجام تست از بیمار بپرسد، تا اطمینان حاصل کند.
این ها یک سری نکات کلی بود که قبل و حین انجام تست تشخیص سلامت عصب و عضله باید توسط بیمار رعایت شود. در صورتیکه نیاز به مراقبت خاص دیگری باشد، پزشک وظیفه دارد آن را قبل از انجام تست به بیمار اطلاع دهد.
اثرات منفی و عوارض این تست چیست؟
به طور کلی تاکنون عوارض خاصی برای این تست ذکر نشده است. در مواردی ممکن است درد عضلانی برای بیمار ایجاد شود که با استراحت و مصرف داروی مسکن خیلی سریع برطرف می شود. در موارد بسیار کمی ممکن است در محل انجام تست، تورم بافت عضله یا عفونت پوستی رخ دهد و علت آن هم فرو رفتن سوزن های الکترودی در آن محل است که بعد از مدت کوتاهی از بین می رود.
سخن پایانی
انجام عمل های پزشکی همیشه برای ما با ترسی همراه است. وقتی نسبت به آن آگاهی نداشته باشیم این ترس بیشتر هم می شود. خیلی از ما وقتی قرار است در آینده نزدیک عمل پزشکی داشته باشیم، سراغ سایت های مختلف می رویم و سعی می کنیم درباره آن اطلاعاتی بدست آوریم.
یکی از این عمل های پزشکی، تست تشخیص سلامت عصب وعضله است. ما در این مقاله سعی کردیم به تعدادی از سوالات مربوط به نوارعصب و عضله که ممکن است برای افرادی که قصد انجام آن را دارند، مبهم باشد پاسخ دهیم.