کلینیک تخصصی حکیم

  • Info@hakimclinic.org
  • 02122238999 و 02188946643

توجه به کمردردی که سبب شب بیداری می شود

در حالی که کمر درد می تواند ناشی از بسیاری از مشکلات از کم تحرکی تا استرس ، بیماری های روماتیسمی تا دیسک گردن باشد ، اما گاهی اوقات می تواند نشانه سرطان باشد.

شایع ترین علت درد عضلانی:

کمردرد نوعی بیماری است که می تواند به بالا و پایین ستون فقرات گسترش یابد ، گاهی اوقات فقط در ناحیه کمر است و ممکن است مربوط به بسیاری از سیستم ها باشد ، به ویژه مشکلات اسکلتی – عضلانی. این می تواند سبب ناتوانی جدی در کار شود. شایع ترین علت آن درد عضلانی است. اما ممکن است به دلیل شکستگی استخوان های ستون فقرات در اثر کلسیفیکاسیون یا تحلیل رفتن استخوان در بیماری های سیستمیک ذکر شده یا در سنین بالاتر نیز ایجاد شود.

توجه به کمردردی که سبب شب بیداری می شود
توجه به کمردردی که سبب شب بیداری می شود

ازهر دو نفر یک نفر تحت تأثیر قرار می گیرد:

کمردرد در کشور ما با نرخ بالا تا 40-35 درصد دیده می شود. این هم تقریباً از هر 3 نفر یک نفر را دربرمی گیرد. به دلیل افزایش گذراندن زمان پشت میز ، میزان کمردرد نیز افزایش یافته است. با این افزایش ، از هر 2 نفر یک نفر تحت تأثیر قرار گرفته است. نه تنها کم تحرکی ، بلکه زندگی کاری شدید و استرس زا و اختلالات خواب نیز در این میزان نقش دارند. در دوره هایی که کم تحرکی چندان شایع نیست ، بیشتر با بیماری هایی مانند کلسیفیکاسیون یا پوکی استخوان در ستون فقرات با افزایش سن مشاهده می شود ، اما اکنون در گروه سنی جوان تر به دلیل خستگی عضلات رخ می دهد.

توجه در صورت وجود کاهش وزن با کمر درد:

وجود علائم دیگری از جمله درد شبانه ، درد بسیار شدید و غیر قابل پاسخ به مسکن، ضعف، از دست دادن اشتها، کاهش وزن و سابقه استعمال دخانیات در بیمار مبتلا به کمر درد باید احتمال وجود سرطان را به ذهن بسپارد. در حالی که درد عضلانی بیشتر به دلیل حرکت تحریک می شود، درد سرطان مستقل از حرکت است و کاملاً شدید است و اغلب سبب شب بیداری می شود.

درد روماتیسم از کمرشروع می شود:

دیسک گردن و شانه ها می توانند دردی ایجاد کنند که همراه با بازوها به کمر گسترش یابد. در اینجا ، درد بیشتر با حرکات سر ایجاد می شود.

فیبرومیالژیا که سندرم درد مزمن و خستگی نامیده می شود ، بیشتر خود را به صورت دردی مزمن و گسترده نشان می دهد. با اختلالات خواب ، صبح خسته از خواب بیدار شدن ، خستگی عمومی و بی میلی همراه است.

در بیماری های روماتیسمی ، ناحیه ستون فقرات را می توان با کمردرد نشان داد ، اگرچه ابتدا از کمر شروع می شود. مشخص ترین شکایت در این بیماران درد و سفتی است که بیش از نیم ساعت در صبح طول می کشد.

اسکولیوز می تواند باعث کمردرد شود. اگر انحراف بالاتر از درجه خاصی باشد ، هنگام مشاهده پشت بیمار می توان مستقیماً متوجه آن شد ، اما انحراف کم تر با فیلم های اشعه ایکس دیده می شود.

بدون کنترل بار بلند نکنید:

توجه به کمردردی که سبب شب بیداری می شود
توجه به کمردردی که سبب شب بیداری می شود

این مسئله در میان افرادی که ساعت های طولانی پشت میز کار وقت می گذرانند ، فارغ از زن یا مرد بودن ، بیشتر دیده می شود. همچنین این احتمال وجود دارد در افرادی که بارهای سنگین را به صورت ناگهانی و کنترل نشده برمی دارند یا مجبور به حمل تکراری بارهای کم وزن هستند، دیده می شود.

چه زمانی باید به متخصص مراجعه کرد:

باید در نظر داشت که اگر درد به حدی شدید باشد که بتواند سبب شب بیداری شود ، اگر علائمی مانند تب ، تعریق شبانه، سرفه، تنگی نفس، کاهش وزن وجود دارد، باید در نظر داشت که ممکن است نه درد عضلانی ساده بلکه یک عفونت یا تومور مربوط به اندام های داخلی وجود داشته باشد. اگر درد بیش از 3 ماه طول بکشد، حتی اگر علائمی که در بالا ذکر شد وجود نداشته باشد، باید به متخصص مراجعه کرد.

چگونه درمان می شود؟

اگر منشأ درد، ریه یا بیماری ارگان های داخلی باشد، ابتدا درمان آن لازم است. برای دردهای شایع عضلانی، تمرینات منظم و مناسب، تنظیمات ارگونومیک برای کارمندان، تغییر موقعیت مکرر و تلاش برای خواب منظم اغلب مفید است.

چه چیزهایی خوب است؟

استفاده از داروها باید تحت نظر متخصص و در کم ترین زمان ممکن باشد. روش های درمان فیزیکی برای درد مداوم اسکلتی – عضلانی مفید است.

دیدگاه خود را بنویسید

09022238998
021-22238999
x