تمرینات فیزیوتراپی برای پا امروزه رواج و پیشرفت زیادی کرده است. درد پا معمولا در اکثر افراد دیده می شود. با افزایش سن، عضلات و استخوان های ما نیز تجزیه می شوند. درد نیز ممکن است نتیجه آسیب ها و سبک زندگی نامناسب باشد.
از این رو، فیزیوتراپی همچنان رایج ترین و موثرترین برنامه درمانی است که به افراد در هر سنی کمک می کند. پا همانند دست و مچ، ناحیه پیچیده دیگری از بدن است که شامل بسیاری از استخوان ها، رباط ها، عضلات و اعصاب است. به دلیل پیچیدگی، بعضی اوقات تشخیص مشکلات پا ممکن است با دشواری هایی همراه باشد.
بنابراین معاینه و ارزیابی دقیق توسط یک فیزیوتراپ باتجربه بسیار ضروری است. پای انسان به سه بخش تقسیم می شود که هر منطقه مشکلات مختلفی را تجربه می کند. یک فیزیوتراپیست این امکان را دارد که درد هر ناحیه را کم کند.
به تدریج ثابت شده است که فیزیوتراپی باعث بهبود بیماری های مختلف در بدن خواهد شد. امروزه، درد پا در تمام افراد مسن وجود دارد. تخمین زده می شود که در سطح جهانی، 2۰ درصد از بزرگسالان از دردهای پا رنج می برند.
حتی پزشکان، فیزیوتراپی را پس از جراحی های پا توصیه می کنند. هر دردی نیاز به جراحی ندارد. تمرینات فیزیوتراپی برای عضلات پا برای تامین قدرت بسیار موثر هستند. این فعالیت تسکین پاها پس از جراحی را به همراه دارد. حتی اگر روی ویلچر نشسته اید، فیزیوتراپی برای پا بهترین راه بهبود شرایط ناتوانی های جسمی شما به حساب می آید.
اگر دچار پا درد شده اید، بهتر است سراغ یک فیزیوتراپیست حرفه ای بروید. در این مقاله ما قصد داریم تمرینات فیزیوتراپی برای پا را به طور کامل شرح دهیم. بنابراین با دقت و حوصله این نوشته را مطالعه کنید و با رعایت دستورالعمل ها از درد پای خود بکاهید.
تمرینات فیزیوتراپی برای پا چگونه درد را درمان می کند؟
در مرحله اول، انتخاب یک فیزیوتراپیست خوب و حرفه ای برای درمان پا حرف نخست را می زند. فیزیوتراپی نوعی ماساژ منظم بدن نیست؛ بنابراین تشخیص مناسب درد از وظایف یک فیزیوتراپ ماهر است. وی نواحی درد را بررسی خواهد کرد و ممکن است شروع به پرسیدن سوالاتی درباره درد شما کند.
سپس درمان های فیزیوتراپیست با توجه به نوع بیماری یا آسیب انجام می شود. همچنین تمرینات فیزیوتراپی با توجه به درجه درد شما ارائه خواهد شد. اگر درد شدیدی دارید، باید نوع درد را تشخیص دهید؛ بنابراین توصیه می شود قبل از مراجعه به فیزیوتراپی به پزشک متخصص مراجعه کنید.
در فیزیوتراپی، درمان ها با ورزش های خفیف شروع خواهند شد. این امر باعث می شود که پزشک بفهمد درد بیمار در حال پیشرفت است یا خیر. به تدریج، قدرت عضله شروع به افزایش می کند. سپس فیزیوتراپیست فعالیت های زیادی را برای کمک به تحریک هورمون تسکین دهنده درد تجویز خواهد کرد.
انواع درمان های فیزیوتراپی برای کاهش درد پا
در ادامه مقاله به شرح درمان هایی خواهیم پرداخت که ممکن است در کاهش درد پای شما مفید باشند. مردم اغلب تصور می کنند که ماساژ و فیزیوتراپی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند، اما واقعیت چیز دیگری است. ماساژ بخشی از درمان فیزیوتراپی است.
این امر برای اکثر درمان دردهای پا بسیار رایج است و به تحریک جریان خون کمک کرده؛ از این رو درد را بهبود می بخشد. باید بپذیرید که همین تمرینات ساده فیزیوتراپی باعث می شوند که درد پای شما کاهش یابد.
- کشش ها: کشش همسترینگ و کشش چهار سر بهترین تمرینات فیزیوتراپی برای عضلات پا به حساب می آیند. انجام این کار با راهنمایی مناسب فیزیوتراپیست بدون زحمت است. این کار بیشتر در هنگام گرفتگی انجام می شود که عضلات پا شل شوند؛
- ورزش به سمت عقب برای کسانی که درد شدید مفصل دارند، بسیار عالی است؛
- ورزش پل زدن: در حین انجام این تمرین سازه ای شبیه به پل شکل می گیرد. این فعالیت به تقویت عضلات پا کمک شایانی می کند. ورزش تاشو همچنین به قدرت عضلات پس از جراحات یا جراحی بسیار موثر است؛
- ورزش جهش و پرتاب: با انجام این تمرین به راحتی از درد مفصل خلاص خواهید شد. این فعالیت را می توان با حمل وزنه های سبک نیز انجام داد.
یک فیزیوتراپیست برای درمان درد پا چگونه عمل می کند؟
تمرینات فیزیوتراپی برای پا شامل فعالیت های زیادی می شود. درحالیکه بسیاری از افراد عقیده دارند که فیزیوتراپی نوعی برنامه درمانی جایگزین مانند درمان با کایروپراکتیک است و برخی از آن به عنوان یک روش ماساژ ساده یاد می کنند.
این فعالیت اغلب شامل استفاده از تمرینات درمانی و حرکات بدنی است که قدرت و استقامت شما را بهبود می بخشد و در جهت اصلاح وضعیت بدن و تحرک شما تلاش می کند. فیزیوتراپی نیز یک رویکرد دو طرفه به شمار می آید. پزشک تمریناتی را برای شما تجویز می کند که ممکن است زمان بر باشد و شما باید این تمرینات را به طور منظم انجام دهید که تاثیر آن را ببینید.
در ادامه این مقاله به شرح تمریناتی پرداخته ایم که ممکن است درد پاهای شما را تسکین دهند. با مطالعه این بخش و انجام تمرینات ذکر شده از شر درد پای خود خلاص می شوید.
با استفاده از توپ یک پل بسازید
به پشت بخوابید، زانوها را خم کنید و یک توپ یا بالش بین آنها قرار دهید. گلوت ها را فشار داده و شکم ها را منقبض کنید که باسن از زمین بلند شود. هنگام بلند کردن، توپ را بین دو پا فشار دهید. چند ثانیه بالا نگه دارید و سپس پایین بیایید. این کار را به مدت 30 ثانیه تکرار کنید.
پل تک پا را حتما امتحان کنید
برای افزایش مقاومت، در حالی که زانوها را خم کرده اید دراز بکشید. یک پا را به سمت بالا بلند کرده و با فشار دادن گلوت ها باسن ها را به سمت بالا فشار دهید و به آرامی پایین بیاورید. در این تمرین سعی کنید کمر خود را قوس نکنید.
از زانوی خود کمک بگیرید
هر دو زانو را به سمت بالا بیاورید و دستان خود را زیر ناحیه زانو در بالای ساق قرار دهید. یک مکان جایگزین برای دستان شما پشت ران است. به آرامی زانوها را به سمت سینه بیاورید، ده ثانیه در این حالت بمانید و سپس به حالت اولیه برگردید.
با کمک پاهای خود الفبا را بنویسید
یکی از تمرینات فیزیوتراپی برای پا، نوشتن الفبا با انگشتان پاست. برای افزایش تحرک مچ پا و انگشت شست، اکثر پزشکان توصیه می کند که حروف الفبا را با انگشت شست پا بنویسید. این تمرین در کاهش درد پا موثر است.
برای انجام این کار کافی است که راحت بنشینید یا بایستید. پا را چند اینچ بلند کنید و حروف الفبا را با انگشت شست در هوا بنویسید. با حروف بزرگ شروع کنید. هنگامی که به پایان الفبا رسیدید، شروع به نوشتن حروف کوچک کنید. این کار را با پای دیگر نیز تکرار کنید و در طول روز به صورت دوره ای انجام دهید.
در نتیجه…
اگر درد پا شما را کلافه کرده است و برای درمان آن به هر روشی روی آورده اید، با مطالعه این مقاله متوجه شده اید که بهترین و موثرترین روش برای کاهش و تسکین درد پا فیزیوتراپی است. تمرینات فیزیوتراپی برای پا برای افرادی که از درد پاهای خود رنج می برند، یک درمان موثر به حساب می آید.
اگر بعد از انجام این تمرینات هنوز درد پا را احساس می کنید، در اسرع وقت و بدون هیچگونه بهانه ای درباره تهیه برنامه درمانی مناسب با پزشک خود مشورت کنید. پزشکان متخصص راه های مناسب برای تسکین درد پا را برای شما پیدا می کنند.
Source: www.timesofindia.indiatimes.com