کلینیک تخصصی حکیم

  • Info@hakimclinic.org
  • 02122238999 و 02188946643

اختلال اسکلتی عضلانی را بیشتر بشناسیم

اختلالات اسکلتی عضلانی شامل شرایط مختلفی است که بر استخوان ها، مفاصل، ماهیچه ها و بافت های همبند تأثیر می‌گذارد. این اختلالات ممکن است منجر به درد و از دست دادن عملکرد شوند و جزو ناتوان کننده ترین و پرهزینه ترین شرایط و مشکلات هستند.

سازمان تامین اجتماعی اختلالات سیستم اسکلتی عضلانی را به عنوان شرایطی تعریف می‌کند که ممکن است ناشی از فرآیندهای پاتولوژیک ارثی، مادرزادی یا اکتسابی باشد. اختلالات ممکن است ناشی از فرآیندهای عفونی، التهابی یا دژنراتیو باشد. این سازمان در ادامه به سه دسته از اختلالات اسکلتی عضلانی اشاره کرد:

  • اختلالات پشت
  • آرتروز (OA)
  • سایر آرتروپاتی ها

اختلالات پشت و OA دو مورد از ناتوان کننده ترین بیماری های اسکلتی عضلانی هستند. همچنین در طبقه بندی «دیگر آرتروپاتی ها»، آرتروپاتی های التهابی در میان ناتوان کننده ترین شرایطی قرار می گیرند که ممکن است با درمان بهبود یابد. در این بین شایع‌ترین و در بسیاری از موارد ناتوان‌کننده‌ترین نوع اختلال اسکلتی، التهاب مفاصل است که منجر به تخریب و تغییر شکل مفصل می‌شود.

اختلال اسکلتی عضلانی را بیشتر بشناسیم
اختلال اسکلتی عضلانی را بیشتر بشناسیم

اختلالات اسکلتی عضلانی رایج

با گذشت زمان، همه چیز در به دلیل گذشت زمان و می‌تواند فرسوده شده و حتی از بین برود. سکه، لاستیک، مبلمان، اسباب بازی، کتاب … و همچنین عضلات، استخوان ها و مفاصل ما.

این واقعیت وجود دارد که با افزایش سن، خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی دردناک افزایش می‌یابد. این اختلالات ماهیچه ها، استخوان ها و بافت های مرتبط را درگیر می‌کند.

علاوه بر سن، عوامل دیگری می‌توانند خطر ابتلا به آسیب های ارتوپدی دردناک را افزایش دهند. این موارد شامل سابقه خانوادگی، شغل، شیوه زندگی و برخی فعالیت‌ها مانند بلند کردن وزنه‌های سنگین، حرکات تکراری، یا وضعیت نامناسب هستند.

اختلالات اسکلتی عضلانی که اغلب درمان می‌شوند

اولین قدم برای حفظ سلامت ماهیچه ها، استخوان ها و مفاصل این است که بدانید به دنبال چه چیزهایی باشید تا بتوانید آنها را به درستی درمان کنید. شایع ترین اختلالات ارتوپدی عبارتند از:

تاندونیت

این مورد التهاب تاندون است، بافت های فیبری که ماهیچه را به استخوان متصل می‌کند. به ویژه می‌تواند شانه، آرنج، مچ پا یا مچ دست شما را هم تحت تاثیر قرار دهد.

آرتروز

معمولاً به آن “آرتریت” گفته می‌شود، این مورد وضعیتی است که در آن غضروف ( بافت محافظ لاستیکی در انتهای استخوان های شما ) به تدریج فرسوده م‌شود. این مورد می‌تواند منجر به درد مفاصل در دست، گردن، کمر، زانو یا لگن شود.

روماتیسم مفصلی

با آرتریت روماتوئید (RA)، سیستم ایمنی بدن شما به سلول های خود حمله می‌کند. در صورت عدم درمان، RA می‌تواند استخوان ها را فرسایش دهد و باعث تغییر شکل در مفاصل، مانند انگشتان دست شود. RA ابتدا غضروف مفصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما التهاب می‌تواند به سایر اندام ها در سراسر بدن گسترش یابد.

شکستگی استخوان

ضربه، استفاده بیش از حد و بیماری می‌تواند استخوان های شما را ضعیف کند. گاهی اوقات تا حدی که باعث شکستگی کامل یا جزئی شود. شکستگی استخوان نه تنها دردناک است، بلکه می‌تواند ‌منجر به از دست دادن موقت عملکرد بازو، پا یا دست شود.

سندرم تونل کارپال

اساساً تونل کارپال، عصب فشرده شده در مچ دست، اغلب به دلیل استفاده مکرر از دست یا خم شدن یا کشیدگی شدید دست یا مچ ایجاد می‌شود. می‌تواند منجر به بی حسی و سوزن سوزن شدن دست یا بازوی شما شود. اگر درمان نشود، می‌تواند به آسیب دائمی و ناتوانی تبدیل شود.

فیبرومیالژیا

این وضعیت شامل درد و حساسیت عضلانی گسترده است. اغلب با خستگی همراه است که می‌تواند بر عادات خواب، حافظه و خلق و خوی شما تأثیر منفی بگذارد.

علائم اختلال اسکلتی عضلانی

اختلال اسکلتی عضلانی را بیشتر بشناسیم
اختلال اسکلتی عضلانی را بیشتر بشناسیم

در حالی که شدت اختلالات اسکلتی عضلانی ممکن است متفاوت باشد، اما می‌تواند باعث درد مکرر، سفتی مفاصل، تورم و دردهای مبهم شود. این موضوع می‌تواند دامنه حرکتی شما را محدود کند و در فعالیت های مهم روزانه مانند راه رفتن، تایپ کردن، بلند کردن و نگه داشتن اشیا اختلال ایجاد کند.

به همین دلیل است که اگر علائم یک مشکل اسکلتی عضلانی را تجربه کردید، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما یک معاینه فیزیکی برای بررسی رفلکس های شما (از نظر آسیب عصبی)، حساسیت درد، قرمزی، تورم، ضعف عضلانی و آتروفی انجام می‌دهد.

در صورت لزوم، پزشک آزمایش‌های تصویربرداری را برای بررسی استخوان‌ها و بافت‌های نرم یا آزمایش خون برای بررسی بیماری‌های روماتیسمی تجویز می‌کند که حتما باید در اسرع وقت انجام شود.

درمان اختلال اسکلتی عضلانی

اگر اختلال عضلانی تشخیص داده شود، پزشک شما یک برنامه درمانی را به شما توصیه خواهد کرد. این برنامه ممکن است از ورزش متوسط ​​و داروهای بدون نسخه (مانند ایبوپروفن و داروهای ضد التهاب) تا فیزیوتراپی یا کاردرمانی باشد.

شما می‌توانید با ایجاد عادات سبک زندگی سالم مانند ورزش و حرکات کششی منظم برای قوی نگه داشتن استخوان ها، مفاصل و ماهیچه ها به پیشگیری از اختلالات اسکلتی عضلانی کمک کنید. همچنین می‌توانید برخی از اقدامات ایمنی مانند به حداقل رساندن حرکات تکراری، بلند کردن اجسام سنگین با احتیاط و حفظ وضعیت بدنی مناسب برای جلوگیری از کمردرد را انجام دهید.

چه کسی می تواند مشکل اسکلتی عضلانی من را درمان کند؟

ما در مجموععه حکیم بسیاری از گزینه‌های درمانی مناسب را برای تشخیص و درمان دردهای مربوط به اختلال اسکلتی عضلانی را ارائه می‌کنیم. ما در تمام مراحل برای بهبود رفاه شما با شما همراه بوده و هستیم.

همین امروز با ما تماس بگیرید یا برای مراجعه حضوری اقدام کنید. با این کار تیم ما به شما کمک می‌کنند تا دوباره از یک سبک زندگی بدون درد و پر از فعالی لذت ببرید!

دیدگاه خود را بنویسید

09022238998
021-22238999
x