درد در کتف یا اطراف کتف مشکلی است که تقریباً هر کس هر از گاهی آن را تجربه می کند. ممکن است شکایاتی از قبیل درد شدید، گزگز، ناراحتی بین تیغه های شانه یا اطراف آن وجود داشته باشد. درد ممکن است با چرخاندن گردن به یک طرف یا کشیدن بازو بیشتر شود. این علائم اغلب به دلیل مشکلات عضلانی موقتی ایجاد می شود ، اما گاهی اوقات می توانند نشانه یک بیماری جدی تر باشند. در این مقاله ، ما در مورد رایج ترین دلایل درد کتف بحث کرده ایم.
چه عواملی باعث درد کتف می شود؟
شایع ترین علت کشیدگی یا آسیب دیدگی عضلات و تاندون ها است. اختلال وضعیت بدنی، کار کردن طولانی مدت پشت کامپیوتر ، خوابیدن در وضعیت بد ، بلند کردن بارهای سنگین ، ورزش شدید رخ دهد.
استرس و فشار می تواند گره های حساس (نقاط محرک) کوچکی را در رشته های عضلانی ایجاد کند. همچنین درد ناشی از فشرده سازی و پارگی عضلات شانه می تواند به کتف گسترش یابد.
درد در اطراف کتف می تواند با دلایل زیادی همراه باشد. مشکلات اسکلتی – عضلانی مانند کلسیفیکاسیون ستون فقرات ، فتق گردن ، اسکولیوز ، تنگی کانال نخاع ، فیبرومیالژیا که یک روماتیسم عضلانی رایج است ، سندرم درد میوفاشیال و فشرده سازی عصب ممکن است یافت می شود.
اگر ضربه ای مانند زمین خوردن وجود داشته باشد ، نباید احتمال شکستگی را نادیده گرفت.
عفونت زونا می تواند منجر به شکایاتی مانند درد و سوزش در پشت شود. در این حالت ممکن است در عصب پشت تحت تأثیر ویروس زونا ، بثورات قرمز و تاول وجود داشته باشد.
درد ناگهانی کتف می تواند گاهی نشانه حمله قلبی باشد. اگر با شکایاتی مانند درد قفسه سینه و تنگی نفس همراه باشد ، این احتمال باید بررسی شود. در صورت حمله قلبی ، باید فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.
روماتیسم عضلانی:
دو بیماری اصلی مختلف وجود دارد که به عنوان روماتیسم عضلانی در بین مردم شناخته می شود: فیبرومیالژیا و سندرم درد میوفاشیال.
فیبرومیالژیا: نوعی روماتیسم بافت نرم یا روماتیسم عضلانی است که با درد گسترده عضلانی و استخوانی ، خستگی ، اختلال در خواب ، فراموشی ، اختلالات خلقی روبرو است.
سندرم درد میوفاشیال: ایجاد نقاط محرک است که باعث ایجاد درد در عضلات می شود. کشش مکرر عضلات می تواند باعث ایجاد نقاط تحریک شود. یک یا چند عضله ممکن است درگیر شوند.
آیا دیسک گردن باعث ایجاد درد کتف می شود؟
دلایلی مانند دیسک گردن ، کلسیفیکاسیون در گردن و پشت ، باریک شدن کانال نخاع ، فشرده سازی ریشه عصب یا فیبر عصبی نیز ممکن است باعث درد در کتف شود. درد ممکن است تحت تأثیر حرکات گردن باشد ، ممکن است به بازو و دست گسترش یابد و با بی حسی ، سوزش و ضعف عضلانی همراه باشد.
درد کتف و سرطان:
گاهی اوقات بیماری در اندام های داخلی نیز می تواند مانند درد کتف احساس شود. ریفلاکس اسید معده ، سنگ صفرا ، التهاب کیسه صفرا ، انواع مختلف سرطان می تواند باعث درد کتف شود. اگرچه این دلایل کمتر دیده می شود ، اما در صورت شک باید با متخصص مشورت شود.
درد کتف راست:
علائم تمام شرایطی که در بالا ذکر کردیم می تواند در کتف راست منعکس شود. علاوه بر این ، مشکلات کبدی و صفراوی می تواند باعث درد شانه راست شود.
درد کتف چپ:
علائم تمام شرایطی که در بالا ذکر کردیم می تواند در کتف چپ منعکس شود. علاوه بر این ، مشکلات قلبی را می توان در سمت کتف چپ احساس کرد.
چه زمانی برای درد کتف باید فوراً به متخصص مراجعه کنید؟
اگر درد شدید است ، تسکین نمی یابد یا دردی است که قبلاً هرگز احساس نکرده اید ، باید با متخصص مشورت کنید. اگرچه درد احساس شده در کتف در بیشتر مواقع مشکلی جدی ایجاد نمی کند ، اما اگر آزارتان می دهد بررسی آن مفید است.
برخی از علائم همراه با درد ممکن است نشان دهنده یک مشکل جدی و تهدید کننده زندگی باشد. علائم زیر ممکن است نشان دهنده یک فوریت پزشکی باشد:
- تنگی نفس
- درد قفسه سینه
- تعریق بیش از حد
- درد پا قرمزی تورم
- تب
- تپش قلب
- از دست دادن قدرت در بازو یا پا
- کاهش بینایی
- نقص گفتاری
تشخیص:
متخصص ابتدا به شکایات شما گوش می دهد. زمان و شکل شروع درد ، ارتباط آن با حرکت و شبانه روز ، عواملی که باعث افزایش و کاهش درد می شوند و سایر علائم همراه آن را می پرسد. درد و محدودیت در حرکات مفصل ، قدرت و احساس را بررسی می کند. بسته به شرایط ، معاینه ریه ، قلب و شکم ممکن است لازم باشد. در نتیجه یک تشخیص اولیه است. برای تأیید تشخیص اولیه و حذف سایر علل احتمالی ، ممکن است به معایناتی مانند آزمایش خون ، نوار قلب ، اشعه ایکس ، سونوگرافی نیاز باشد.