زانوها از مفاصلی است که در زندگی روزمره بیشتر استفاده می شود. به همین دلیل، از اکثر مفاصل در معرض آسیب یا ساییدگی است. زانو درد اگرچه بیشتر در افراد مسن دیده می شود اما به هر دلیلی یکی از مشکلات سلامتی است که توسط بسیاری از افراد تجربه می شود.
هم زمان ، مشکلات زیادی در مفصل زانو که ساختاری پیچیده دارد ایجاد می شود که می تواند باعث درد شود. شایعترین علت زانو درد آرتروز است و در افراد مسن کاملاً شایع است. علاوه بر این ، زانو درد ممکن است به دلایل مختلفی مانند بیماری های روماتیسمی ، عفونت ها ، مشکلات غضروف ، رباط زانو و مشکلات مینیسک رخ دهد. زانو درد که در هنگام راه رفتن ، بالا رفتن از پله ها ، ورزش و حتی گاهی در هنگام استراحت احساس می شود ، ممکن است به دلیل حرکت معکوس یا فعالیت هایی که باعث آسیب مفصل زانو می شود ، ایجاد شده باشد. با این حال ، اگر درد به مدت طولانی ادامه داشته باشد ، اگر هر از چند گاهی بدتر و هر از چند گاهی بهتر شود ، احتمالاً نشان دهنده بیماری مفصلی است. به همین دلیل ، باید از زانو دردی که بیش از یک هفته طول می کشد و یا با مشکلاتی مانند تورم و قرمزی دیده می شود ، مراقبت کرد و باید به متخصص مراجعه کرد.
زانو درد چیست؟
زانو درد را می توان درد یا احساس گرفتگی در هنگام فعالیت هایی مانند بالا و پایین رفتن از پله ها ، نشستن و ایستادن ، قدم زدن ، خم شدن یا احساس سوزن سوزن شدن در حالت استراحت تعریف کرد. شکل و شدت درد با توجه به مشکل سلامتی ایجاد کننده درد متفاوت است. علاوه بر درد و حساسیت ، تورم و قرمزی در زانوها نیز مشاهده می شود و همانطور که ممکن است در یک زانو دیده می شود می تواند هر دو زانو را تحت تأثیر قرار دهد. در حالی که آرتروز شایع ترین علت درد زانو است که می تواند افراد را در همه سنین تحت تأثیر قرار دهد ، عوامل مختلفی از جمله نقرس ، عفونت ها و مشکلات مربوط به ساختار مفصل زانو نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشد. مشکلات مربوط به مفصل زانو یا بیماری هایی که باعث زانو درد می شوند در صورت عدم درمان می توانند بدتر شوند و منجر به مشکلات جدی شوند که حرکت را محدود می کنند. به همین دلیل ، افرادی که دچار درد مزمن در زانو هستند باید به متخصص مراجعه کنند و علت درد خود را بدانند.
چه عواملی باعث زانو درد می شود؟
زانو درد می تواند موقتی یا مزمن باشد. درد ناشی از آسیب ، تصادف یا کشیدگی مفصل موقتی است و اگر درد شدید نباشد می تواند خود به خود و بدون هیچ درمانی بهبود یابد. دردی که به دلیل آرتروز یا بیماری که می تواند باعث درد مفاصل شود ، پایدار و مزمن است. این موارد ممکن است به دلیل اختلالات مربوط به ساختار فیزیکی مفصل ایجاد شود یا به صورت زانو درد به دلیل بیماری های مختلف ایجاد شود. برخی از شرایطی که می تواند باعث زانو درد شود عبارتند از:
آرتروز (کلسیفیکاسیون): این یک مشکل سلامتی است که به صورت تخریب مفصل ، به ویژه در افراد مسن ، همراه با درد و التهاب ایجاد می شود.
آرتریت روماتوئید: این یک بیماری التهابی خودایمن مزمن است که می تواند باعث تغییر شکل مفصل و از بین رفتن استخوان شود و تورم دردناکی ایجاد می کند که مفاصل مختلف بدن را به همراه زانوها تحت تأثیر قرار می دهد.
بورسیت: التهابی است که در اثر آسیب های مکرر مفصلی یا به دلیل استفاده بیش از حد از مفصل زانو ایجاد می شود.
نقرس: نوعی بیماری است که باعث تجمع اسید اوریک در بافت ها و در نتیجه درد می شود.
تاندینیت: باعث دردی می شود که در قسمت جلوی زانو احساس می شود و در طی فعالیت هایی مانند راه رفتن ، بالا رفتن از پله ها تشدید می شود.
کیست های بیکر: کیست هایی هستند که به دلیل تجمع مایع سینوویال در پشت زانو که مفاصل را روان و تحرک ایجاد می کند باعث درد می شوند.
دررفتگی کشکک زانو: دررفتگی در ناحیه زانو که معمولاً پس از تصادف یا ضربه ایجاد می شود ، می تواند باعث زانو درد شود.
پارگی در رباط ها: زانو درد ممکن است به دلیل پارگی هر یک از چهار رباط زانو بعد از آسیب دیدگی یا فشار مفاصل رخ دهد. بیشترین پارگی رباط های زانو ، رباط های صلیبی قدامی است.
تومورهای استخوانی: دومین نوع شایع سرطان استخوان استئوسارکوما ، معمولاً مفاصل زانو را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث درد مزمن در این ناحیه می شود.
آسیب غضروف: اختلالات غضروف های مفصل زانو که ساختار نرم و حساس تری نسبت به استخوان دارند ، می توانند باعث درد در زانو شوند.
شکستگی استخوان: درد در زانو به دلیل شکستگی استخوان دیده می شود ، خصوصاً دردی که پس از ضربه ایجاد می شود.
اضافه وزن: احتمال آسیب به مفاصل زانو در افراد دارای اضافه وزن به میزان قابل توجهی افزایش می یابد ، زیرا هر وزنی که از وزن ایده آل بیشتر می شود باعث ایجاد زانو درد می شود. زانو درد و بیماری های مفصلی به دلیل فشار ناشی از وزن شایع است.