کلینیک تخصصی حکیم

  • Info@hakimclinic.org
  • 02122238999 و 02188946643

بیماری های پا و مچ پا

مشکلات پا که قرن ها نسل بشر را به خود اختصاص داده است از مهم ترین زمینه های ارتوپدی است.

  • درد پاشنه
  • کالوس ها و فرورفتگی ناخن در گوشت
  • هالوکس والگوس
  • کلسیفیکاسیون پا و مچ پا
  • صدمات عضلانی ، تاندون ، فشرده سازی عصبی
  • مشکلات پا در کودکان ، کف پای صاف ، پاهای پرانتزی
  • تغییر شکل در استخوان های پاشنه و انگشت

تمام درد، تورم و ناهنجاری های ناخواسته پا ، به لطف تیم های متخصص ما ، راه حل های پیشرفته تکنولوژیکی و تیم با تجربه ، در مدت کوتاهی  حل می شود.

بیماری های پا و مچ پا

فرورفتگی ناخن در گوشت:

ناخن توسط بستر تولیدی در پایه تشکیل شده و به سمت نوک رشد می کند. در جلو بستری وجود دارد که ناخن به آن می چسبد. رشد ناخن های پا در افراد مختلف متفاوت است و با توجه به فصول ، 4 تا 6 ماه طول می کشد. در هر دو طرف ناخن شیار وجود دارد و پوست روی این شیارها طرفین ناخن را می پوشاند.

دلایل:

مهم ترین علت فرورفتگی ناخن کفش تنگ است. همچنین جوراب هایی که خیلی تنگ هستند می توانند منجر به فرورفتگی شوند.  در نتیجه فشرده سازی ، ناخن شروع به فشار بر لبه های شیارها می کند. اول تورم و درد وجود دارد. با گذشت زمان ، سد پوستی خراب می شود و عفونت ایجاد می شود ، قرمزی ، تورم و تخلیه رخ می دهد. اگر عفونت مدت طولانی ادامه یابد ، شیار از بین می رود ، بافت های اطراف به طور دائمی رشد می کنند و باعث می شوند ناخن به خوبی  پنهان شود.

درمان:

اولین کاری که در درمان باید انجام شود حذف فشار روی ناخن است. برای این منظور می توان کفش های گشاد یا صندل پوشید. مفید است که پا را هر روز به مدت 15-10 دقیقه چندین بار در آب ولرم غوطه ور کنید. برای خارج کردن ناخن فرورفته از شیار ، به کمک یک خلال دندان یک پنبه نازک بین پوست شیار و ناخن وارد کرده و رها می کنیم. این پنبه باید روزانه عوض شود و این روند باید تا زمانی که گوشه ناخن از بستر خارج شود ادامه یابد. ناخن را باید مستقیم با گوشه های رو به بیرون کوتاه کرد. در صورت وجود عفونت ممکن است آنتی بیوتیک ها مفید باشند.

اگر این اقدامات مفید نباشد ، ممکن است لبه فرورفته ناخن بریده شود. اگر شیار ناخن دست نخورده باشد ، ناخن می تواند به طور طبیعی رشد کند. اما اگر شیار ناخن کاملاً آسیب دیده باشد ، لازم است از رشد دوباره لبه کشیده شده ناخن جلوگیری شود. برای این منظور باید بخشی از بستر به همراه لبه ناخن گرفته شود. این روش ها در شرایط پلی کلینیک می توانند تحت بی حسی موضعی انجام شوند.

در فرورفتگی طولانی مدت دو طرفه و شدید لازم است کل ناخن و کل بستر ناخن برداشته شود. در این حالت ، ناخن دوباره رشد نمی کند.

بیماری های پا و مچ پا

صافی کف پا در کودکان:

اگر پاهای فرزند شما در هنگام ایستادن صاف ، در حالی که نشسته است یا روی انگشتان پا قرار دارد ، تورفتگی داخل پا دیده می شود ، به این حالت صافی کف پای انعطاف پذیر گفته می شود. این وضعیت نگرانی اصلی خانواده ها است. با این حال ، اکثر کودکان بدون هیچ مشکلی بزرگ می شوند.

در این حالت معمولاً؛

  • بدون درد است
  • در هنگام پیاده روی یا ورزش به استراحت احتیاج ندارد
  • با گذشت زمان بدون نیاز به جراحی یا هر نوع درمان دیگر بهبود می یابد.

عملکرد عضلات در کف پای صاف نرمال ، حرکت مفصل طبیعی است.

شکل و کشش استخوان ها و رباط ها باعث ایجاد شکاف بین پاشنه پا و انگشتان پا در قسمت های داخلی در طول پا می شود. این شکاف در نوزادی وجود ندارد. این قوس با بزرگ شدن رشد می کند. به دلیل وجود بافت چربی اضافی در پای کودک طبیعی و ایجاد قوس با گذشت زمان ، خانواده ها در اکثر نوزادان تا 3 سالگی نگران صافی کف پا هستند.

در کودکانی که دارای کف پای صاف انعطاف پذیر هستند رشد قوس تنها تا سن 7-5 سالگی  ادامه دارد. اگر صافی کف پا تا بلوغ ادامه یابد ، ممکن است در کف پا درد ایجاد شود. در این حالت باید به متخصص مراجعه شود.

همانطور که در بالا توضیح داده شد ، برای این نوع از صافی کف پا تا بلوغ درمانی وجود ندارد. خانواده هایی که در این شرایط قرار دارند بی دلیل با بسیاری از برنامه ها وقت و هزینه خود را از دست می دهند.

متخصص در بزرگسالی علت درد در پاهای دردناک را بررسی می کند. این اغلب می تواند به دلیل کشش تاندون آشیل یا صافی کف پای سخت باشد. همچنین مهم است که کودکان را با کفش های که می پوشند به متخصص ببرید ، زیرا برای متخصص بسیار مهم است که مناسب بودن کفش های آنها و محل ساییدگی را ببیند. متخصص همچنین از شما سؤال می کند که آیا صافی کف پا در خانواده وجود دارد یا خیر. زیرا اصلی ترین ویژگی تأثیر بر توالی و شکل استخوان در پاها ساختار ژنتیکی است. در عین حال ، متخصص فرزند شما را از نظر بیماری عصبی یا عضلانی معاینه می کند.

بیماری های پا و مچ پا

درمان:

اگر فرزند شما دارای درد یا خستگی ناشی از فعالیت باشد ، متخصص ابتدا تمرینات کششی برای تاندون آشیل می دهد. اگر ناراحتی ادامه یابد ، کفی پیشنهاد می کند. کفی  ضمن افزایش عمر کفش ، درد و خستگی را کم می کند.

آناتومی مچ پا:

مچ پا یک ساختار پیچیده با دو مفاصل یکی بالاتر از دیگری است. مفصل واقعی مچ پا، مفصلی است که بین سر انتهایی استخوان‌های درشت ‌نی، نازک ‌نی و استخوان قاپ تشکیل می‌شود. اجازه می دهد تا مچ پا به بالا و پایین حرکت کند. قسمت تحتانی مفاصل ، مفصل ساب تالار بین استخوان پاشنه و تالوس است. حرکت آن بسیار محدود است و امکان حرکت جانبی کف پا را فراهم می کند.

تمام سطوح استخوانی داخل مفصل با غضروف مفصلی پوشانده شده است. ثبات مچ پا را فراهم می کند. رباط های جانبی بیرونی در قسمت بیرونی مچ پا قرار دارد و از حرکت درونی مچ پا جلوگیری می کند. رباط تالوفیبول قدامی، فیبولا و تالوس را به هم متصل می کند و شایع ترین آسیب به رباط های خارجی است. لیگامان های جانبی داخلی در داخل قرار دارند و از چرخش مچ پا به بیرون جلوگیری می کنند.

علاوه بر این ، درست بالاتر از سطح مفصل ، استخوان درشت نی با یک رباط به نام فیبولا syndesmosis  وصل می شود که از جدا شدن دو استخوان از یکدیگر در هنگام بارگیری جلوگیری می کند.  در جراحی مچ پا، یکی از مهم ترین رباط ها است که باید درمان شود.

در حالی که تاندون هایی که در امتداد 4 طرف مچ پا کشیده می شوند باعث پایدار نگه داشتن مچ پا می شوند ، حرکات مچ پا (مانند پریدن) را با عضلات کنترل می کنند.

سندرم تونل تارسال:

سندرم تونل تارسال، فشرده سازی عصب تیبیال خلفی  در تونل باریک در زیر فلکسور شبکیه درست در زیر برآمدگی در قسمت داخلی پاشنه است.  تونل تارسال دقیقاً از زیر پاشنه داخلی (برآمدگی)  عبور می کند. علاوه بر عصب تیبیال خلفی ، از طریق تونل تارسال تاندون های عضلات عبور می کند که باعث می شود انگشتان پا و انگشتان خم شود.

ناهنجاری های پس از شکستگی در استخوان ها ، گچ کاری ، ضخیم شدن عضلات و تاندون ها و تاندونیت این تونل را باریک کرده و عصب را فشرده می کند. بیماران اغلب درد و سوزش در انگشتان پا ، پاشنه پا و کف پا را تجربه می کنند. درد می تواند شب ها شما را از خواب بیدار کند.

در صورت فشار آوردن به گودی پشت برآمدگی داخلی مچ پا ، درد شدید ایجاد خواهد شد. ممکن است در حرکات انگشت شصت و انگشتان دیگر ضعف وجود داشته باشد.

بیماری های پا و مچ پا

پیچ خوردگی مچ پا:

پیچ خوردگی مچ پا، در نتیجه فشار  یک یا چند رباط که مفاصل مچ پا را در کنار هم نگه می دارد و یا در اثر پارگی جزئی رخ می دهد. بیشتر پیچ خوردگی های مچ پا در اثر چرخش داخلی مچ پا ایجاد می شوند و در این حالت رباط ها در قسمت بیرونی مچ پا متاثر می شوند. پیج خوردگی مچ پا رویدادی است که تقریباً برای همه اتفاق می افتد و اکثر بیماران بدون هیچ مشکلی اساسی بهبود می یابند.

نحوه تشخیص:

در پیچ خوردگی مچ پا ، صدای ترک خوردگی ، احساس پارگی شنیده می شود و هنگام راه رفتن روی آن ، درد ایجاد می شود. تورم جزئی در قسمت بیرونی مچ پا وجود دارد و طی 24 ساعت در آن ناحیه کبودی مشاهده می شود.

نحوه درمان:

در درمان ، تورم در مچ پا باید کنترل شود و مفصل باید تا زمان بهبود محافظت شود. اولین کاری که در درمان باید انجام شود استفاده از کمپرس یخ است. یخ گذاشته شده در کیسه پلاستیکی با حوله نازک به مدت 20-10 دقیقه 4-3 بار در روز به منطقه آسیب دیده اعمال می شود.

مفصل باید در طی 2-1 روز اول کاملاً استراحت کند. برای این کار می توان برای بیمار عصا گرفت.

مرحله بعدی درمان ، محافظت از مچ پا در مقابل پیچ خوردگی های بعدی با جلوگیری از حرکات بیش از حد است. برای این کار می توان از باند و اسپلینت استفاده کرد.

برای بهبود برخی از ضایعات طولانی مدت ممکن است درمان فیزیکی لازم باشد. اگر فردی که دچار آسیب دیدگی مچ پا است یک ورزشکار است ، باید یک برنامه توان بخشی خوب انجام شود. اگر تورم و درد با وجود همه این اقدامات ادامه یابد ، اگر در 10-8 روز کاهش شکایت وجود نداشته باشد ، ممکن است وضعیت جدی باشد. در این حالت ، ارزیابی بیشتر با MRI باید انجام شود.

صافی کف پا:

یکی از آزاردهنده ترین وقایع برای خانواده ها در دوران کودکی ، مشکلات پا در کودکان است. یکی از آنها صافی کف پا است. پای کودک نو پا عموماً چاق است و کف پا قوس ندارد. پاهایی که وزن بدن  را به زمین منتقل می کند در کودکان بسیار مهم است. 70٪ کودکان دارای پاهای صاف هستند. کودکان معمولاً با صافی کف پا متولد می شوند. این بیماری در بزرگسالان نیز دیده می شود. دو نوع وجود دارد؛

  • انعطاف پذیر ، یعنی قوس هنگامی که پا در هوا است ، دیده می شود ، وقتی کف پا روی زمین باشد ، کف صاف می شود ، یک صافی کف پای بی ضرر است. با گذشت زمان بهتر می شود.
  • 2-دائمی ، یعنی قوس پا وقتی پا روی زمین قرار می گیرد و از زمین بلند می شود ، تغییر نمی کند.

Source: www.ortopedia.com

 

دیدگاه خود را بنویسید

09022238998
021-22238999
x