انتخاب تخت، وضعیت خواب و موارد دیگر در دیسک کمر
3011 بازدید
حتما تاکنون نام بیماری پای ورزشکار را شنیدهاید. این عارضه بیشتر در ورزشکاران رخ میدهد به همین علت به این اسم نامگذاری شده است، هرچند میتواند در سایر افراد نیز رخ بدهد. بیماری پای ورزشکار یک نوع عفونت قارچی است که بیشتر در بین اتگشتان پا ایجاد میشود و متناسب با آن درمانهای بیماری پای ورزشکار متفاوت هستند.
بیماری پای ورزشکار باعث میشود که فرد در حالت عادی و به هنگام راهرفتن یا لمس پای خود احساس درد داشته باشد. این بیماری میتواند علاوه بر ظاهر شدن بین انگشتان در سایر نواحی پا نیز به وجود آید.
بیماری پای ورزشکار یک عارضه خطرناک نیست، اما گاهی سخت درمان میشود.اگر فرد مبتلا به دیابت است یا سیستم ایمنی ضعیفی دارد، درمان باید به صورت جدیتری دنبال شود.اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که از این بیماری رنج میبرید، با ما همراه باشید تا درمانهای بیماری پای ورزشکار را بدانید.
این جمله درست است که بیماری پای ورزشکار بیماری خطرناکی نیست، اما باید در درمان آن دقت شود و سریع اقدام کرد. پای ورزشکار در افراد دیابتی مراقبتهای بیشتری را طلب میکند. بسته به نوع زخم و سطح درگیر عفونت یکی از انواع درمانهای بیماری پای ورزشکار را انتخاب میکنیم.
توجه داشته باشید که در طول درمان از خاراندن و دستمالی کردن محل عفونت بپرهیزید. این کار سبب پخش شدن عفونت بخصوص درناحیه دستها میشود. همچنین زیر ناخنها از مناطقی هستند که اگر درگیر شوند، درمان عفونت آنها بسیار سخت و مشکل است. انجام اقدام مناسب و نوع درمان متناسب با عفونت بسیار اهمیت دارد.
تعداد زیادی روش درمان بدون نسخه در درمان عارضه پای ورزشکاروجود دارد. میتوان از این درمانها به پماد،لوسیون،پودر واسپری اشاره کرد. بسیاری از این درمانها به راحتی نتیجه میدهد و میتواند انواع بیماری پای ورزشکار را خوب کند و شما را از استفاده از موارد دیگر بینیاز کند.
شما میتوانید از این مواد به صورت مستقیم بر پوست خود استفاده کنید. سعی کنید تا حداقل یک هفته بعد از خوب شدن و رفع کامل علائم از داروها مصرف کنید. این کار مانع از بازگشتن عفونت میشود.
روغن درخت چای به علت داشتن خواص ضدقارچی و باکتریایی خود در درمان عفونتهای قارچی بکار میرود. همچنین عامل نابودی بسیاری ازانواع باکتریها است. تحقیقات نشان دادهاند که روغن درخت چای میتواند هم بیماری پای ورزشکار را خوب کند، هم عامل قارچ بوجود آورنده را از بین میبرد.
برای گرفتن نتیجه مطلوب بهتر است روزی دوبار از روغن استفاده کنید. همچنین اگر روغن را با روغن نارگیل که گرم شده است( به نسبت 25 الی 50درصد) ترکیب کنید، نتیجه بهتری خواهید دید.
استفاده از نمک دریا یکی از درمانهای بیماری پای ورزشکار است. نمک دریایی خاصیت ضدقارچی و باکتریایی قوی دارد. این خصیصه نمک دریایی را تبدیل به یک درمان طبیعی برای ازبین بردن این بیماری و عوارض آن کردهاست. نمک دریا همچنین مانع از رشد و گسترش این بیماری میشود.
به منظور اثربخشی بیشتردر برخی از درمانها با نمک دریا ، آن را با سرکه مخلوط میکنند.بهترین روش استفاده از نمک دریا در درمان پای ورزشکار به صورت وان است. شما باید یک لیوان نمک دریا را در وانی که پایتان را در آن قرار میدهید بریزید. 20 دقیقه صبر کنید تا پایتان کامل در آن خیس شود و بعد از اتمام کار پای خود را بشویید و به صورت کامل خشک کنید.
سیر با وجود داشتن رایحهای قوی در درمان بیماری پای ورزشکار بسیار موثر است. تحیقات نشان دادهاند که با استفاده مستمر از سیر فقط ظرف مدت 7 روز 79 درصد از شرکت کنندگان تحقیق بهبود یافتهاند.
در درمان پای ورزشکار باید 4 تا5 عدد حبه سیر را خرد کرده و برناحیه مور نظر قرار داد. برای گرفتن بهترین نتیجه از سیر باید روزی دوبار ازآن استفاده کنید.
هیدروژن پراکسید میتواند به صورت موثر در از بین بردن قارچ موثر باشد. همانطور که باکتریها موجب ایجاد عفونت میشوند هیدروژن پراکسید میتواند قارچها را بر هر سطحی از پوست از بین ببرد .
از هیدروژن پراکسید میتوانید به صورت مستقیم در درمان نواحی درگیر استفاده کنید. دقت داشته باشید زخم هایی که باز هستند ممکن است تاول و سوزش بیشتری داشته باشد. روزی دوبار از هیدروژن پراکسید استفاده کنید تا عفونت کامل از بین برود.
همانند هیدروژن پراکسید مالش با الکل نیز یکی دیگر از عوامل پاکسازی است. عملکرد الکل مثل هیدروژن پراکسید است و میتواند باعث کشتن عفونتهای قارچی برسطح پوست شود.
یکی از درمانهای پای ورزشکار استفاه از وان الکل است. شما میتوانید پای خود را به مدت 30دقیقه در محلول حاوی 30 درصد آّب و70 درصد الکل قرار دهید.
ویکس نه تنها در درمان علائم سرماخوردگی موثر است،میتواند در درمان پای ورزشکار نیز مفید باشد. این خاصیت میتواند به علت مواد تشکیل دهنده آن باشد. ویکس از روغن اکالیپتوس و منتول ساخته شده است.هر دوی این ترکیبات دارای خاصیت ضدقارچی هستند.
هر شب پماد ویکس را بر ناحیه موردنظر بزنید و آن را به صورت کامل ماساژ دهید. این کار را هر شب تا یک ماه تکرار کنید.برای جلوگیری از بازگشت عفونت یک هفته بعد از اینکه علائم به صورت کامل رفع شد همچنان از ویکس استفاده کنید.
استفاده از پودر تالک،پودر بچه و نشاسته ذرت هم در درمان پای ورزشکار خالی از لطف نیست. به کاربستن این مواد از این جهت حائز اهمیت است که با تمیز و خشک نگه داشتن محل زخم به بهبودی آن کمک میکنند. شما با خشک نگهداشتن و کنترل رطوبت مانع از رشد و تکثیر عفونت میشوید.
برای استفاده از این درمان پودر تالک یا پودر ضدقارچ را مستقیم بر روی ناحیه موردنظر بریزید.
روغن چریش و عصاره برگ چریش حاوی موادی ضد قارچی هستند که میتوانند با بیماری پای ورزشکار مقابله کنند.شما میتوانید روغن چریش و یا عصاره آن را بر روی ناحیه موردنظر روزی دو یا سه بار ماساژ دهید.این درمان برای عفونتهایی که در زیر ناخنهای پا رشد کردهاند بسیار مناسب هستند.
یکی از مهمترین اقدامات در درمانهای بیماری پای ورزشکار رعایت بهداشت و خشکنگهداشتن پاها است. قارچها در محیطهای تاریک و مرطوب به خوبی رشد میکنند.به همین علت پاهای شما محلی مناسب برای رشد و فعالیت قارچ است. اگر به عارضه پای ورزشکار مبتلا هستید و یا میخواهید از بروز آن جلوگیری کنید، باید سعی کنید تا آنجا که مقدور است پاهای خود را تمیز وخشک نگهدارید.
تا آنجا که مقدور است جورابهای خود را به صورت منظم تعویض کنید. سعی کنید این کار را زود به زود انجام دهید و پاهای خود را تمیز و خشک کنید و جوراب تمیز بپوشید. همیشه فضای بین انگشتان پای خود را خشک و تمیز کنید. هیچگاه پابرهنه در باشگاه و یا استخر راه نروید. اقدامات لازم برای جلوگیری از ایجاد عفونت را انجام دهید.
شما باید از کفشهایی استفاده کنیدکه قابلیت تهویه هوا را داشته باشند. از این رو کفشهایی با پوشش نخی بسیار مناسب هستند. هرچقدر هوا بیشتر در جریان باشد به بهبود پای ورزشکار شما بیشتر کمک میکند. حتی استفاده از صندل نیز میتواند موثر باشد.
رعایت بهداشت در انجام این نکات بسیار حائز اهمیت است. از آنجایی که پای ورزشکار بیماری مسری است باید حتما قبل و بعد از انجام این اقدامات دست خود را بشویید. این کار از گسترش عفونت در پا و عدم سرایت آن به اعضای دیگر جلوگیری میکند.
اگر با انجام اقدامات خانگی در طول یک هفته علائمی از بهبودی حاصل نشد، باید به پزشک مراجعه کنید. در این صورت شما به مصرف ضدقارچ به صورت موضعی یا خوردنی نیاز دارید.پس اگر علائم بهبود نیافت یا شدیدتر شد حتما به پزشک مراجعه کنید.
افراد دیابتی چون خطر آسیب اعصاب را هم دارند باید سریعتر به پزشک مراجعه کنند. سهل انگاری در مراجعه به پزشک در افراد دیابتی مبتلا به پای ورزشکار هستند، موجب ابتلای آنها به عفونت ثانویه نیز میشود. پزشک تنها با نگاه کردن به پا میتواند بیماری را تشخیص دهد.
کلام اخر
بیماری پای ورزشکار اگرچه بیماری خطرناکی نیست، اما اگر به موقع درمان نشود میتواند آزاردهنده باشد. خوشبختانه امروزه درمانهای بیماری پای ورزشکار اعم از خانگی وتخصصی بسیار گسترده شدهاند و جای هیچگونه نگرانی نیست.در این مورد افراد دیابتی باید دقت بیشتری لحاظ کنند. در نظر داشته باشید که مهمترین اقدام در کنترل و پیشگیری از این بیماری خشک و تمیز نگهداشتن پاها است.
منابع:
https://www.healthline.com/health/home-remedies-for-athletes-foot
https://www.medicinenet.com/athletes-foot/article.htm
https://www.medicalnewstoday.com/articles/261244
دیدگاه خود را ارسال نمایید